Bijzonder Markiezenhof

Het Markiezenhof in Bergen op Zoom behoort tot de mooiste Stadspaleizen van West- Europa. Het Markiezenhof werd toen bevolkt door de Markiezen en Heren van Bergen op Zoom. Tegenwoordig heeft het gebouw een multifunctionele bestemming en is het in gebruik door diverse musea en als regionaal archief. Regelmatig vormt het Markiezenhof het decor voor diverse shows, optredens en activiteiten.

De geschiedenis in diverse segmenten

Het Markiezenhof is een historisch monument en hierdoor een bezoek meer dan waard. Maar naast de historie van het gebouw, vind men er het stad en regio museum, waar de trotse geschiedenis van de stad Bergen op zoom te bewonderen valt. Daarnaast is er een kermismuseum waar men de grootste de grootste kermisexpositie van de Benelux aantreft, inclusief miniatuur kermis.

Exposities van de spot

Het Markiezenhof is daarnaast een podium voor politieke tekenaars en cartoonisten. Ieder jaar is er een expositie te zien van verschillende cartoonisten. Het Markiezenhof neemt hierdoor een belangrijke positie in bij de erkenning van spotprenten en cartoons. Momenteel is er een overzicht van de beste cartoons die te maken hebben met het 800 jarige bestaan van Bergen op Zoom.

Avontuur voor kinderen

Het Markiezenhof is ook geschikt om te bezoeken met kinderen. Naast het kermismuseum worden er diverse activiteiten aangeboden voor kinderen. Er kunnen diverse speurtochten worden gevolgd, met uiteenlopende thema`s. Zo moeten kinderen met een koffer vol nieuwe spullen op zoek gaan naar voorwerpen die er op lijken uit het verleden of de Markies helpen bij het zoeken van de schatkist, die gestolen is door een geest.

Theater

Regelmatig dient het statige Markiezenhof als podium voor theater en muziek. Bergen op Zoom is een stad waar veel activiteiten plaatsvinden en het Markiezenhof maakt meestal deel uit van deze activiteiten. De plaatselijke VVV kan een goed beeld geven van de activiteiten en de bijzondere agenda van het Markiezenhof. Het is een plek waar geschiedenis, cultuur en vermaak dagelijks samenkomen.