De Brabantse Biesbosch

De Biesbosch liggend in de provincies Zuid-Holland en Brabant is een van de mooiste natuurreservaten van ons land. Men kan in het Brabantse deel volop genieten van de natuur, maar ook van mooie oude stadjes.

Wandelen of fietsen
U kunt een hele dag door de Brabantse Biesbosch fietsen of wandelen en dan nog steeds niet alles gezien hebben. Het gebied is zo prachtig, de oude stadjes zo uitnodigend en de mensen zo vriendelijk dat je eigenlijk een extra dag wilt toevoegen. Wie let u dat te doen?

De Brabantse Biesbosch lig tussen sint Geertruidenberg, Made en Woudrichem. In Geertruidenberg kunt u door de oude binnenstad wandelen en genieten van de in goede staat verkerende oude huizen. In Woudrichem wordt dat plezier nog een beetje vergroot. Binnenkomend over de oude brug rijd je zo een dorp binnen dat de afgelopen honderd jaar niet veranderd schijnt. Het vraagt gewoon om een terras te nemen, koffie met wat lekkers om even het besef terug te vinden dat het wel degelijk de 21ste eeuw is. Gewoonweg prachtig. Onderweg kunt u ook de jachthaven van Drimmelen aan doen, om de boten te bewonderen. Al is het maar om even te pauzeren.

Op het water
Maar echt de Biesbosch bezoeken doe je op het water. Met een van de bekende fluisterboten. Speciale elektrisch aangedreven boten die gemaakt zijn om te voorkomen dat de dieren iedere keer weer opschrikken van die voorbij varende rokende en stinkende boten.
Het startpunt biedt ook de gelegenheid iets meer over de streek zelf te weten te komen. Uiteraard wordt tijdens de rit ook het nodige aan informatie verstrekt. Maar hoofdzaak is en blijft het genot om door die geweldige natuur te varen in de stille hoop een otter, een bever of misschien wel allebei te zien.

Bron afbeelding