Een dagje Roosendaal

Wie wil niet een dagje lekker shoppen, goed eten en heerlijk overnachten in een gezellige Brabantse stad? Waarom dan niet eens een dagje naar Roosendaal?

Grens
De meeste mensen kennen Roosendaal als laatste station voor de Belgische grens of van de voetbalclub RBC. Anderen omdat ze wel eens van het Roosendaalse carnaval hebben gehoord of eraan hebben deelgenomen.

Winkelen
Roosendaal heeft een leuk centrum, met een aantrekkelijk winkelaanbod, waaronder een prachtige winkelpromenade, die recentelijk geheel is vernieuwd en waar het goed shoppen is. Dan is er het, even buiten de stad gelegen, outletcentrum Rosada, waar je merkkkleding met korting kunt kopen. Als je nog meer wilt shoppen en nog een andere leuke stad wilt bezoeken, dan kun je binnen een half uur met de trein in het mooie Antwerpen zijn.

De Rosada Outlet

Slapen
Overnachten in Roosendaal is natuurlijk ook mogelijk. Kom je vrijdagmiddag aan, dan heb je de rest van de vrijdag om in de stad te shoppen. De zaterdag staat dan open voor de trip naar Antwerpen en de zondag eventueel voor de outlet. Er is een ruim aanbod aan hotels, die allen redelijk en betaalbaar zijn. De meeste hotels zijn ook gunstig gelegen, zodat je direct of in de buurt van het centrum zit en dus alles te voet kunt bereiken.

Lekker eten
Natuurlijk wil je ook lekker gaan eten. De vele restaurants, die Roosendaal aanbiedt, hebben voor iedere smaak iets op hun menu staan. Je kunt gewoon eten, en uiteraard, zoals overal, Italiaans en Chinees. Maar ook Mexicaans of Argentijns. Na het dineren kun je nog een drankje doen in één van de leuke kroegen.