Fantasy of gewoon, heerlijk ontspannend?

Brabant staat voor gezelligheid, leuke mensen, goed vertoeven. Minder voor rust, want daar staat een ander deel van Nederland bekend voor. En toch is dat niet helemaal correct.

De Wouwse Plantage
Voorbij Gilze Rijen ligt de Wouwse Plantage. Voor mensen die er met hun auto aan voorbij gereden zijn zeer waarschijnlijk een naam die ze herkennen. Maar het is hier net als in het programma “Weg van de snelweg”, want de naam klinkt bekend, maar verder is er niets wat men weet van deze buurt. Dat is jammer, want is men eenmaal langs Heerle voorbij begint de rust van de landerijen en bossen, die doorlopen tot bijna in Roosendaal. Men vindt in deze heerlijke streek wandelmogelijkheden te over. Men kan er genieten van pure rust of van een machtig mooie fietstocht.

Fantasy
Voor de liefhebber van fantasy is deze streek zeker het noemen waard, want hier vindt ieder jaar in juli het Fantasyval plaats. Honderden mensen in de meest prachtige of afschrikwekkende kostumms vieren een groots feest, waar de fantasie en het samenzijn voorop staan en iedereen welkom is die even anders wil zijn.

Verblijf
Men kan gebruik maken van de camping of van een van de aanwezige hotels, maar men kan ook uitwijken naar Roosendaal om daar in een hotel te verblijven. Natuurlijk viert men hier carnaval en andere feesten, zoals onder andere de Winter Harvest Fair, die midden december plaats vindt. Het spreekt voor zich dat er in deze streek voldoende eetgelegenheden te vinden zijn waar men smaakvol van een maal kan genieten, onder het genot van een heerlijk bier.
De naam doet de streek eer aan, het lijkt wel alsof men zich op een plantage bevindt, temidden van landerijen, bossen, dorpjes en tussen twee steden Roosendaal en Bergen op Zoom. Aantrekkelijk en verslavend, want eenmaal geweest betekent zo goed als zeker ook terugkerend.