Overloon biedt meer dan de meesten weten

Een van de plaatsen in Brabant die kampen met tegelijkertijd bekend en onbekend te zijn, is Overloon. Ouderen kennen Overloon vanwege hun schoolreisje naar het Oorlogsmuseum. Jongeren misschien dankzij het Zoo Parc. Maar ondanks dat weten heel wat mensen Overloon niet te vinden. Wat zonde is want er is niet alleen van alles te zien te beleven, het is er ook gewoon Brabants gezellig.

Het oorlogsmuseum
Het museum, dat zowel binnen als buiten beleefd kan worden, besteedt aandacht aan de Tweede Wereldoorlog. Een enorme verzameling materiaal staat ter beschikking om ontdekt te worden. Met name voor kids een heerlijke dag, want ze mogen op tanks klauteren, kunnen in de cockpit van een vliegtuig gaan kijken en worden speels met de Tweede Wereldoorlog geconfronteerd. De enorme uitgave van Mein Kampf van Hitler herinnert er op een bijzondere wijze aan.
Toch, en dat is absoluut de sterkte van het museum, word je niet bedolven onder gruwelen. Alles is zo ingericht dat duidelijk wordt hoe hard de soldaten hebben moeten vechten. Welke middelen ze hadden. Waardoor de boodschap duidelijk is, zonder het glorieus te maken.

Zoo Parc
Wel eens in een vlinderwalhalla geweest? Deze prachtige dieren hebben hun eigen tuin in het Parc, zoals heel wat inheemse dieren er hun verblijf hebben. Beleef hoe bijen wonen en werken of wordt voor een middagje zelf dierenverzorger. Wat je wel moet beseffen is dat je hier gast bent van de dieren die in het Parc wonen. Je loopt gewoon door hun huis heen. Natuurlijk zit geen dier achter tralies. Het is een park waar dier en mens samen genieten van de aanwezige natuur. Waar je iets over de dieren te weten kunt komen. Waar je dieren kunt en mag aaien en knuffelen. Een heerlijke – en unieke belevenis, met name voor kinderen.