Spelen in de IJstijd?

Het Natuurmuseum in Tilburg heeft vaak prachtige exposities waar je meer mag dan alleen maar kijken. Zo is hier net de IJstijd begonnen. Natuurlijk niet de echte IJstijd, maar een prachtige tentoonstelling. Je ontmoet natuurlijk de Neanderthaler, maar er sluipt ook een sabeltijger rond. De enorme mammoet kun je al van verre zien en met wat geluk ook nog wat andere uitgestorven dieren, zoals de wolharige neushoorn.

Spelend
Bij de ingang kun je een pakketje kopen waarmee je de IJstijd binnen stapt. Het helpt je om uit te rekenen hoe lang jijzelf zou zijn als je nu in de IJstijd zou leven. Maar ook om speciale opdrachten te kunnen vervullen of bepaalde gebruiksvoorwerpen te maken.
Uiteraard mag je eens binnenkijken bij de Neanderthalers om te zien hoe hun grot ingericht is.

Eten
Wat aten die Neanderthalers? Hoor ik wolven huilen of is dat de wind? Welke gereedschappen gebruikte de Neanderthaler om te jagen, zich te beschermen, te eten? Kookten zij al of was al het eten rauw?
Geniet van een dag in een tijd die al heel lang achter ons ligt of ligt de IJstijd voor ons? Staat er weer een nieuwe IJstijd aan te komen? Zullen er dan ook weer Mammoeten rondlopen op aarde?

Stil zijn
Als je met mama en papa naar een museum gaat moet je altijd stil zijn. Is helemaal niet leuk. Nou dat hoef je in de IJstijd helemaal niet te zijn. Je mag rustig gewoon praten, schrikken of heel even wegrennen. De IJstijd is er om van te genieten. Of is de ‘ijs tijd’ de tijd na het museum?
Wat ook heel leuk is, is dat het Natuurmuseum direct tegenover het station ligt. Je kunt dus ook nog met de trein. Dat wordt een heerlijke dag. Om volop van te genieten.

 

Bron afbeelding: Natuurmuseum Brabant